Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

 

Τι είναι το ZOOM;

Το zoom είναι μια εφαρμογή τηλεδιάσκεψης μέσα από την οποία γίνονται τα online μαθήματα (Θεατρικά Σεμινάρια και Ιδιαίτερα Μαθήματα).

Η επίσημη σελίδα της εφαρμογής είναι η zoom.us και η χρήση της εφαρμογής παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ. 

Η εγκατάστασή της εφαρμογής είναι πολύ απλή και ασφαλής, στον παρακάτω οδηγό θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε  να εγκαταστήσετε την εφαρμογή zoom  στον υπολογιστή , το κινητό ή το tablet  σας.

Εγκατάσταση ZOOM σε υπολογιστή

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ (στη σελίδα που θα ανοίξει επιλέξτε την πρώτη επιλογή “Zoom Client for Meetings” και κάντε “κλικ” στο μπλε κουμπί που λέει “Download”

2. Μόλις το αρχείο εγκατάστασης αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας, θα το βρείτε στο φάκελο Downloads

3. Ανοίξτε το αρχείο ZoomInstaller κάνωντας διπλό κλικ επάνω του,  και επιλέξτε ΝΑΙ στο επόμενο παράθυρο όπως στην παρακάτω εικόνα :

Η εγκατάσταση της εφαρμογής θα ολοκληρωθεί σε μερικά δευτερόλεπτα

Αυτό ήταν! Το ΖΟΟΜ είναι πλέον εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και βλέπετε την παρακάτω εικόνα :

 

Τώρα υπάρχουν 2 επιλογές,

  1. Join a Meeting , η οποία μας δίνει την επιλογή να συμμετέχουμε σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση – συνάντηση
  2. Sign In , να ανοίξουμε δωρεάν λογαριασμό.

Το άνοιγμα λογαριασμού (Sign In) είναι προαιρετικό βήμα, όποιος θέλει το ακολουθεί, στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα παραλείψουμε αυτό το βήμα και θα συνδεθούμε βάζοντας  μόνο τα στοιχεία του meeting που μας έχουν αποσταλεί.

Επιλέγετε το “Join a Meeting”

4) Η εφαρμογή θα μας ζητήσει να εισάγουμε το meeting id και το όνομά μας (το όνομα που θα βλέπουν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες)

Τα συμπληρώνουμε και κάνουμε “κλικ” στο κουμπί “Join” :

5) Τέλος, βάζετε και τον κωδικό που έχετε για το συγκεκριμένο meeting, και επιλέγετε “Join”, την πρώτη φορά θα σας ζητήσει να συμφωνήσετε με τους “όρους χρήσης αλλά και την  “πολιτική απορρήτου” της εταιρίας  επιλέξτε και εκεί το “I Agree”

Ρυθμίσεις Κάμερας και Ήχου

Συγχαρητήρια! Έχετε πλέον εγκαταστήσει την εφαρμογή του  ZOOM και το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε το μικρόφωνο και την κάμερα σας. 

Το Zoom μόλις συνδεθείτε σε κάποιο meeting σας ρωτάει ποιες συσκευές θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον ήχο που θα ακούτε αλλά και το μικρόφωνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε,  εδώ απλά επιλέξτε “Join with Computer Audio” 

Αυτό ήταν και το τελευταίο βήμα,  πλέον είστε συνδεδεμένοι!

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Μετάβαση στο περιεχόμενο