Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Θεατρικό Ερευνητικό Σεμινάριο : SILENCE ALBA

βασισμένο στο αριστούργημα του Ανδαλουσιανού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα , « Το Σπίτι της Μπερνάρντα ‘Αλμπα»

Αμέσως μετά το Θεατρικό Σεμινάριο με Θέμα το Παράλογο στο Θέατρο, όπου θα ζωντανέψει στις οθόνες σας σε λίγες μέρες, στις 20 Μαίου, ξεκινάμε ένα καινούριο ταξίδι στο θεατρικό σύμπαν του Φ.Γ.Λόρκα. Τα μαθήματα τον πρώτο μήνα, θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας του zoom, και από τον μήνα Σεπτέμβριο θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στο χώρο Κλεψύδρα στον Κεραμεικό. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα παρουσιαστεί η παράσταση ως αποτέλεσμα της δουλειάς σε κεντρικό θέατρο στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2022.

Εισηγήτρια
Βάσια Βασιλείου

Λίγα λόγια για το έργο :

Η Μ. Άλμπα, συμβιώνει μαζί με τις ενήλικες κόρες της. Αυτό είναι ένα σπίτι στέρησης γεμάτο πνιγμένες κραυγές και ανομολόγητα πάθη Η Άλμπα επιβάλλει τον εξοστρακισμό κάθε ιδέας αρσενικού, σαρκικής χαράς. Αυτό το σπίτι είναι μια φυλακή γυναικών όπου η κοινωνική υποκρισία απαιτεί «τιμή» και καταδικάζει τις γυναίκες στην απόλυτη μοναξιά….

Στο Σεμινάριο :

Θα ερευνήσουμε τις έννοιες :

Καταπίεση / Υποκρισία / Αμάρτημα / Στέρηση / Σιωπή

Θα αναζητήσουμε το Λορκικό σώμα , τον τρόπο που αυτό αναπνέει, κινείται, σωπαίνει μέσα στις παραπάνω έννοιες. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε την έννοια του Ντουέντε, που όπως γράφει ο Λόρκα στο βιβλίο του, χωρίς την παρουσία του Ντουέντε, δεν μπορεί να υπάρξει αυθεντική συγκίνηση.

Το έργο θα ονομάζεται, Silence Alba αφού θα καταπιαστούμε ειδικά με την έννοια της σιωπής που εμποδίζει τον ανθρώπινο λυγμό, την ανθρώπινη κραυγή. Θα κινήσουμε το σώμα μας με σκοπό τη διείσδυση στον κρυφό σπαραγμό, που έχει ρίζες μυστηριακές. Οι ήχοι των κρουστών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εύρεση και κατάκτηση του εσωτερικού παλμού των ηρωίδων του Λόρκα.

Περισσότερα για την Εισηγήτρια του Θεατρικού Σεμιναρίου.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή δήλωση ενδιαφέροντος πατήστε συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

 

Φωτογραφίες Βίντεο Θεατρικού Σεμιναρίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο