Θεατρικό Σεμινάριο : « SAFE PLACE »

Το SAFE PLACE , ή αλλιώς , το Ασφαλές Μέρος, είναι ένα 3ωρο θεατρικό σεμινάριο, μία  εμπειρία γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Το θέατρο είναι το πιο απολαυστικό / αποκαλυπτικό παιχνίδι, είναι η γέφυρα αυτή που θα σε οδηγεί στην προσωπική έκφραση/ βαθύτερο ένστικτο / δημιουργική συνύπαρξη.

Το Safe Place  θα ταξιδέψει από την Αθήνα για να συναντήσει συμμετέχοντες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Εισηγήτρια
Βάσια Βασιλείου

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

Η ζωή είναι αρκετά περίπλοκη, απαιτητική, συχνά σκληρή απέναντι στην προσωπική μας αλήθεια. Φοράμε κάθε πρωί το κοστούμι της γενικής κοινωνικής αποδοχής και πορευόμαστε στο χώρο και στο χρόνο, ανολοκλήρωτοι αγωνιώντας να χωρέσουμε σε πολλαπλούς ρόλους.

To SAFE PLACE, είναι μια απόπειρα απόδρασης από την καθημερινότητα, που θα φέρει τους συμμετέχοντες ανάμεσα σε μια ομάδα ατόμων/συνοδοιπόρων, όπου η θετικότητα, η καθολική αποδοχή για τον διπλανό τους και ο αλληλοσεβασμός θα κινήσουν το πνεύμα, την ψυχή, το σώμα, τη φωνή με τρόπους αποκαλυπτικούς.

Το θέατρο είναι αυτό το άχρονο πεδίο αποδοχής, όπου συναντιούνται άγνωστοι άνθρωποι, από διαφορετικές διαδρομές, εμπειρίες, πεποιθήσεις, και καταφέρνουν να γεννούν μαζί, καινούριους κόσμους από το τίποτα.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να δημιουργήσει το ασφαλές εκείνο περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες θα αφεθούν ελεύθεροι να εκφραστούν και να φέρουν τους δικούς τους μοναδικούς κόσμους στην ομάδα, έτσι όλοι μαζί να βιώσουν μια ολιστική θεατρική εμπειρία.

Θα ερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, θα βρούμε την ανάσα μας και μέσα από αυτήν τον ρυθμό μας. Θα ψάξουμε το σώμα , θα απομονώσουμε τα σημεία του, θα γνωρίσουμε τα πέντε επίπεδα της δράσης/κίνησης του. Θα βιώσουμε την «παύση», θα την αφουγκραστούμε, θα την αφήσουμε να μας οδηγήσει. Θα δοκιμάσουμε να γνωρίσουμε τους ήχους μας και την δόνηση τους. Θα ακούσουμε την πραγματική μας φωνή και τις φωνές των άλλων. Θα πούμε ιστορίες που δεν έχουν λεχθεί ποτέ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από την θεατρική διαδρομή.

Διάρκεια : Τρεις ώρες

Κόστος Συμμετοχής : 35 ευρώ

Για πληροφορίες/ απορίες / εγγραφές :

Φωτογραφίες Βίντεο Θεατρικού Σεμιναρίου


Μετάβαση στο περιεχόμενο