Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

4ο Ερευνητικό Θεατρικό Σεμινάριο της Βάσιας Βασιλείου

«Δεν είναι το μυαλό που έχει την περισσότερη σημασία, αλλά αυτό που το καθοδηγεί- ο χαρακτήρας, η καρδιά, οι γενναιόδωρες ιδιότητες, οι προοδευτικές ιδέες». Φ.Ντοστογιέφσκι

Μεταβλητό Θέατρο ή  Παλιάτσων ‘Ονειρα

Το 4ο Ερ.Θ.Σ  είναι γεγονός. Οι τρεις πρώτοι κύκλοι ολοκληρώθηκαν προ ολίγων ημερών με την παράσταση-παρουσίαση του έργου Silence Alba ( βασισμένο στο έργο του Φ.Γ Λόρκα το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα ) στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στους πρώτους δύο κύκλους παρουσιάστηκαν  τα Δουλικά ( βασισμένο στην Αγγέλα του Γ.Σεβαστίκογλου) , και ο Γκοντό; ( βασισμένο στο Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ ).

Το θέατρο είναι γιορτή!

Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι αντίληψης και μια διαδρομή πνευματικής/σωματικής σχοινοβασίας.

Το θέατρο είναι ένας «άδειος» χώρος ουσιαστικής συνάντησης-σύνδεσης-επικοινωνίας.

 Το θέατρο είναι βιωματική υπόθεση και το βιωματικό εμπεριέχει το λησμονημένο ή την υπόνοια μιας επιστροφής. Η επιστροφή αφορά στα ένστικτα που από-σωματοποιήθηκαν και αδράνησαν.

Με αφορμή το έργα Το Όνειρο ενός Γελοίου και ο Παλιάτσος του σπουδαίου Ρώσσου συγγραφέα Φίοντορ Ντοστογιέφσκι θα αποπειραθούμε να πλάσουμε τις παραστατικές εικόνες των έργων  με μοναδικά εργαλεία τη φαντασία,  το σώμα, τον ήχο, το ρυθμό, το ένστικτο.

Με τη λήξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της παράστασης σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, βάσει τη διδακτέα ύλη, όπως ακριβώς και στους τρεις πρώτους κύκλους.

Το παρόν σεμινάριο μέσω της θεατρικής του ύλης, επιθυμεί παράλληλα να προάγει στους συμμετέχοντες την έννοια της σύμπραξης, της ομαδικότητας, του «μαζί». Ζούμε σε εποχές που το συλλογικό μετατράπηκε σε ατομικό, όμως στο θέατρο για να κατακτήσουμε το όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα και να γευτούμε απόλυτα τη θεατρική εμπειρία, θα πρέπει να «αφεθούμε» στους συνοδοιπόρους μας, κατανοώντας ότι χωρίς αυτούς,  δεν μπορούμε να υπάρξουμε ούτε εμείς.

Ta μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη.

Εναρξη Μαθημάτων : Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Λήξη: Τετάρτη 27 Απριλίου

Που : @ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων ( 1 μόλις λεπτό από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου )

Ωρες : 4-7μμ

Υ.Γ Στο υπάρχον σεμινάριο θα συμμετέχουν και φέτος άτομα που συμμετείχαν και σε προηγούμενους κύκλους, οπότε οι θέσεις είναι περιορισμένες και έτσι είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης.

Πληροφορίες/ Απορίες/ Εγγραφές : edramaticarts@gmail.com

Λίγα Λόγια για την Εισηγήτρια

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

4ο Ερευνητικό Θεατρικό Σεμινάριο της Βάσιας Βασιλείου

Φωτογραφίες από πρόβες και παραστάσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο