Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σύγχρονοι Υπερήρωες

Υπάρχουν ανάμεσα μας !
Νιώθω μικρή απέναντι τους.
Υποκλίνομαι στη μεγαλοσύνη τους.

Α, όχι, ξέρω που πάει το μυαλό σας. Η λέξη υπερήρωας αυτομάτως σου φέρνει στο μυαλό το Σούπερμαν το Μπάτμαν τον Σπάιντερμαν , τον Ρόκυ Μπαλμπόα, τον Μπρους Λη και άλλα πολλά αμερικάνικα ευρήματα , που δημιούργησαν τάση για δεκαετίες, μέχρι και σήμερα.

Ο υπερήρωας, είναι ατρόμητος, με αστείρευτες δυνάμεις, αποφασισμένος να νικήσει με πάση θυσία το κακό και να προσφέρει θριαμβευτικά την κάθαρση σ αυτούς που την έχουν ανάγκη !

Πολύ ωραία είναι όλα αυτά, ανήκουν όμως στη μεγάλη οθόνη. Στην πραγματικότητα κυκλοφορούν ανάμεσα μας , οι σύγχρονοι υπερήρωες.

Δεν τους βλέπουμε. Είναι διάφανοι, κάποιοι σχεδόν αόρατοι και βουβοί. Κάποιοι άλλοι πάλι, ίσως ενοχλούν με την εμφάνιση τους το μοντέλο της κοινωνικά αποδεκτής αισθητικής, έτσι μεταφέρονται αυτομάτως στο κελί της κοινωνικής απομόνωσης. Οι αγενείς συμπεριφορές, οι χλευασμοί, οι προσβολές είναι γι’ αυτούς καθημερινότητα.

Απορώ από πού αντλούν τόσες αντοχές, παρόλο που από τα γεννοφάσκια τους αντιμετωπίζουν τρομακτικές δυσκολίες , αφού μαζί με τη γέννηση τους, έφεραν μαζί ανίατες ασθένειες, άγνωστα σύνδρομα, παραμορφώσεις, ελλιπή άκρα κα. Κάποιο άλλοι τα απόκτησαν στην πορεία. Και όμως ! Με εντυπωσιάζει και στέκομαι με δέος όχι μόνο μπροστά στη ρωμαλέα τους θέληση για ζωή, αλλά και στη γενναιοδωρία τους στο να εμπνεύσουν και να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, που βάλλονται καθημερινά από κάθε είδος λεκτικής και ψυχολογικής βίας και αποστροφής.

Η Λίζη Βελάσκεζ πάσχει από λιποδυστροφία που σημαίνει ότι δε μπορεί το σώμα της να αποθηκεύσει λίπος καθώς   και από ένα σύνδρομο που ονομάζεται Μανφροιντ . Η ίδια δεν είχε αρκετή εικόνα της κατάστασης της, μέχρι που κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Εφιαλτικό !!!!!

Αυτός είναι ο κόσμος μας. Ο σύγχρονος, ο γεμάτος εξέλιξη και όραμα ! Ένας κόσμος που περηφανεύεται για τα επιτεύγματα του, και παράλληλα καταδικάζει, κατασπαράζει, κατακρεουργεί ένα κορίτσι, ένα πλάσμα που γεννήθηκε διαφορετικό, και δε πληροί τα πρότυπα κανονικότητας που τον ικανοποιούν.
Η Λίζη όμως, ως σύγχρονη υπερηρωίδα, όχι απλά δεν το έβαλε κάτω, αλλά πείσμωσε περισσότερο και θέλησε με τα βιβλία της, και της δημόσιες ομιλίες της σε όλο τον πλανήτη, να εμπνεύσει όλους τους συνανθρώπους της που βιώνουν μπούλινγκ καθημερινά. Η ίδια γνωρίζει ότι η αφετηρία για την κοινωνική συμπεριφορά ενός ανθρώπου είναι η ευαίσθητη παιδική ηλικία, έτσι προτρέπει τους γονείς να εμφυσήσουν στα παιδιά τους την έννοια της συμπόνοιας, της γενναιοδωρίας, της ευγένειας.
Οι σύγχρονοι δήμιοι φυσικά είναι πάρα πολλοί και παντού. Δε χρειάζονται τσεκούρια. Χαμογελούν με καλογυαλισμένα δόντια και θολή ευγένεια, και σερβίρουν αβίαστα φράσεις θανάτου που στοιχειώνουν ζωές.


ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Είμαι σίγουρη ότι αν γνώριζες το κακό που προκαλείς δε θα το έπραττες δε ελαφρά τη καρδία, χωρίς να αγνοώ ότι υπάρχει και η έμφυτη κακία. Αντ’ αυτού στήριξε αυτόν που οι άλλοι χλευάζουν. Θα μπορούσες να είσαι ΕΣΥ στη θέση του. Από τύχη δεν είσαι !!!! Στάσου με δέος απέναντι στον άνθρωπο που κουβαλά τόσο σταυρούς με αξιοπρέπεια, και καταφέρνει να παραμένει όρθιος. Διδάξου από αυτόν θάρρος και υπεροχή !

ΜΠΟΡΕΙΣ κάθε μέρα να γίνεσαι όλο και πιο άνθρωπος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο